В последната една година пропастта между супербогатите и останалите хора на

...
В последната една година пропастта между супербогатите и останалите хора на
Коментари Харесай

Най-богатите в света забогатяват, при останалите няма голяма разлика

В последната една година пропастта сред супербогатите и останалите хора на планетата се е нараснала. Много дребна група от лица продължава да държи по-голямата част от международното благосъстояние. Това посочва новото проучване за разпределението на световната материална благосъстоятелност, пари и активи от английската организация Oxfam, представено от Би Би Си. 

Около 82% от парите, насъбрани през предходната година като облаги в интерес на избрани лица, са отишли в сметките на най-богатия 1% от популацията на планетата, сочат данните. В същото време, останалата по-бедна половина от популацията на Земята не се е радвала на покачване на положението. 

Oxfam още веднъж акцентира, че данните са удостоверение за " неуспех на системата ". Авторите дават за образец укриването на налози, въздействието на компании върху политиката, ерозията на правата на служащите и намаляването на корпоративните разноски като аргументи за разрастването на вододела сред най-богати и останали. 

Докладът показва с последно обновяване, че 42-ма милиардери през днешния ден имат толкоз пари, колкото най-бедната половина от международното население. 

Анализаторите означават, че хората в изследователската канара, които попадат на дъното на описите като най-бедни в света, може да не живеят в недостиг, а да са високо квалифицирани експерти, само че с огромни суми студентски задължения, или хора с високи приходи, само че с големи ипотеки. 

Докладът на Oxfam се популяризира с началото на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, където ще участват доста от международните бизнес водачи. Проблем при събирането на данните е било, че доста от ултрабогатите не афишират обществено положението си, а също и редица страни поддържат неприятна статистика. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР